درمان‌های تسکین دهنده درد:

درمان‌های تسکین دهنده اغلب شامل استفاده از داروها و درمان‌های غیرتهاجمی می‌شوند.

  • داروها

پزشکان داروهایی را برای کاهش درد های مرتبط با اختلالات TMJ تجویز می‌کنند. این داروها در دسترسی عموم هستند و نیاز به نسخه دارند. چند داروی معمول برای این عارضه عبارتند از:

  1. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی OTC
  2. آنتیدپرسانت‌ها
  3. شل‌کننده‌های عضلانی
  4. داروهای ضد درد
  5. داروهای ضد صرع

قبل از شروع درمان باید با یک پزشک در مورد دوز صحیح این داروها و مدت زمان مصرف آنها مشورت کنید.

  • درمان‌های جایگزین

درمان‌های جایگزین شامل موارد زیر هستند:

  1. اسپلینت دهانی: اسپلینت دهانی یک دستگاه است که بر روی دندان‌های بالا یا پایین قرار می‌گیرد و به کاهش درد کمک می‌کند. با این حال، باید فقط از اسپلینت دهانی برای مدت کوتاهی استفاده کرد تا تغییرات دائمی در دندان‌ها ایجاد نشود.
  2. فیزیوتراپی: فیزیوتراپی TMJ به بهبود و بازگرداندن عملکرد و حرکت بدن کمک می‌کند. درمان‌هایی که در این روش توصیه می شوند شامل کشش عضلانی، درمان با تجهیزات حرارتی و سرمایشی و تمرینات مقاومتی است.
  3. مشاوره: مشاوره ممکن است به بهبود علائم اختلالات TMJ کمک کند. همچنین کمک می‌نماید تا رفتارهایی مانند جویدن و فشار دادن دندان و خوردن گوشه های آن که ممکن است باعث اختلالات TMJ شوند و به دلیل استرس و اضطراب به طور منظم رخ می‌دهند، کنترل شوند.
  4. جراحی و دیگر روش‌های دندانپزشکی: جراحی یا روش‌های دندانپزشکی پیچیده‌تری وجود دارند که ممکن است تغییرات دائمی در دندان‌ها و فک ایجاد کنند. قبل از انجام این روش‌ها، مشاوره با پزشکان ضروری است تا از این درمان ها و خطرات مربوط به آنها آگاه شوید.

درمان‌های تسکین دهنده درد اختلالات TMJ | لیزر دندانپزشکی اصفهان - طرح لبخند اصفهان | دکتر حسین برجیان

صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر حسین برجیان را مشاهده نمایید.

روش‌های معمول برای درمان موارد حاد اختلالات TMJ عبارتند از:

  • تزریق توکسین بوتولینوم (بوتاکس): تزریق بوتاکس به عضلات می‌تواند به کاهش تشنج عضلانی و درد کمک کند. تزریقات بوتاکس می‌تواند شدت، فراوانی و مدت زمان حملات و علائم بازگشتی اختلالات TMJ را کاهش دهد.
  • آرتروسنتز: این روش شامل حذف فرآیندهای التهابی است که با وارد کردن مایع به مفصل با سوزن‌های کوچک انجام می شود. تحقیقات نشان داده است که پس از انجام این روش، بهبود قابل توجهی در باز شدن دهان و کاهش درد مشاهده می‌شود.
  • ایمپلنت TMJ: ایمپلنت‌ها دستگاه‌های مصنوعی هستند که می‌توانند به جای مفصل فک مورد استفاده قرار گیرند و عملکرد TMJ را بهبود دهند. ایمپلنت‌ها می‌توانند در صورت عدم موفقیت سایر گزینه‌های درمانی دیگر، یک روش درمانی خوب محسوب شوند.

راهکارهای خانگی

برخی راه‌های خانگی کاهش علائم عبارتند از:

  1. استفاده از یخ برای کاهش درد
  2. مصرف غذاهای نرم برای جلوگیری از حرکت بیش از حد فک
  3. تمرینات کششی و آرام فک
  4. آرام کردن و کاهش استرس، در صورت امکان
جمع بندی:

اختلالات TMJ عارضه های شایعی هستند که باعث درد فک می‌شوند. اگرچه دندان‌های عقل فرو رفته در لثه و اختلالات TMJ علائم مشترک دارند، اما دندان‌های عقل نهفته به ندرت منجر به اختلالات TMJ می‌شوند. با این حال، پزشکان اغلب برای جلوگیری از پیشرفت عوارض، پیشنهاد کشیدن دندان‌های عقل نهفته در لثه را می‌دهند.

صفحه ی دکتر حسین برجیان را در کلینیک 24 مشاهده نمایید.

صفحه ی رسمی اینستاگرام دکتر حسین برجیان را مشاهده نمایید.


مطالب پیشنهادی دکتر حسین برجیان (لیزر دندانپزشکی اصفهانطرح لبخند اصفهان):

انواع اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی

درد مفصل گیجگاهی فکی TMJ را کنترل کنید

بیماری های مفصل تمپورومندیبولار یا TMD

روش های درمانی فیزیوتراپی مفصل گیجگاهی فکی TMJ

آناتومی مفصل گیجگاهی فکی TMJ

سوالی دارید? چت در واتساپ