بررسی درمان تحلیل لثه با لیزر
همه ی افراد دوست دارند که لبخندی زیبا و دندان هایی سالم داشته باشند. تحلیل لثه و یا از بین رفتن لثه به موقعیتی گفته میشود که در آن لایه ی پوشاننده ی دندان ها عقب رفته و سطح زیادی از دندان ها مشخص باشد. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان متخصص لیزر دندانپزشکی اصفهان درمان تحلیل لثه با لیزر را مورد بررسی قرار می دهیم.
تحلیل لثه معمولا برای افراد بالای ۴۰ سال رخ میدهد. زمانی که لثه تحلیل میرود لبخند فرد زیبایی خود را از دست داده و دندان ها به سرما و گرما حساس میشوند. برای جلوگیری از تحلیل رفتن لثه، باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کرده و سبک زندگی درستی پیش بگیریم.
پیشگیری از تحلیل رفتن لثه
بهترین روش برای جلوگیری از تحلیل رفتن لثه مراقبت از دندان ها و دهان است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن هر روزه و چکاپ کردن حداقل سالانه دوبار، و یا بیشتر ضروری هستند. اگر به بیماری تحلیل لثه مبتلا هستید باید تعداد مراجعه به دندانپزشک را بیشتر کنید. از یک مسواک نرم استفاده کرده و از دندانپزشک بخواهید تا روش صحیح مسواک زدن را به شما بیاموزد. اگر طرز جویدن نادرست و یا دندان قروچه کردن عامل تحلیل لثه هستند، برای رفع این مشکلات از پزشک کمک بگیرید. روش های دیگر برای جلوگیری از تحلیل رفتن لثه عبارتند از:
- ترک سیگار، اگر سیگاری هستید.
- رژیم غذایی سالم
- بررسی تغییرات ایجاد شده در دهان خود
موارد استفاده از لیزر در دندانپزشکی
لیزر زمانی فقط در فیلم های علمی تخیلی استفاده میشد و هنوز هم وقتی صحبت از لیزر میشود برخی افراد به یاد تفنگ های لیزری و ابزار جنگی لیزری می افتند. اما به دلیل اینکه از لیزر در برش و گرما دادن هم استفاده میشود، میتوان آن را ابزاری مناسب برای انجام بسیاری از کارها که دندانپزشکی هم یکی از آنهاست، دانست.
لیزرهای دندانپزشکی معمولا برای شناسایی مشکلات دندانی اعم از سوراخ شدن دندان استفاده میشود. به همچنین لیزر میتواند بافت آسیب دیده را بردارد، حفره های کوچک را پر کند، زخم ها را درمان کند، دندان ها را سفید کند، دندان ها را برای پر کردن آماده کند، بوسیله لیزر از تحلیل لثه جلوگیری میشود و مواردی دیگر.
برای مثال نور لیزر با طول موج مشخص، میتواند حفره ها و شکاف های ایجاد شده روی سطح دندان را شناسایی کند؛ شناسایی این حفره ها و شکاف ها با روش های سنتی دندانپزشکی ممکن نیست. لیزر به همچنین میتواند به یافتن سنگ های ایجاد شده زیر لثه کمک کند، در تشخیص زودهنگام سرطان لثه موثر باشد و محل دقیق اتمام بافت سالم و شروع بافت مشکل دار را مشخص کند.
نحوه درمان تحلیل لثه با لیزر
روش های زیادی برای درمان بافت نرم به کمک لیزر و جلوگیری از تحلیل لثه وجود دارد. دندانپزشکی با لیزر کمک میکند تا بافتی بیشتر از حدی که مورد نیاز است از لثه جدا نکند؛ جدا کردن این میزان از بافت لثه با استفاده از روش های سنتی سخت و گاهی غیرممکن است.
جراحی لثه با لیزر از مهمترین کابردهای آن است. به عنوان مثال، میتوان به کمک لیزر باکتری های موجود در حفره های زیرین خط لثه و همچنین بافت های ناسالم که باعث آسیب رساندن به بافت سالم نیز میشوند را از بین برد. لیزر میتواند لایه ی نازکی که مانع اتصال لثه به بافت های استخوانی میشود را از بین برده و رگ های خونی مجاور این بافت ها را ببندد.
برتری جراحی با لیزر به جای سایر روش ها
درمان با لیزر نسبت به روش های سنتی و با استفاده از ابزار دستی، خونریزی کمتری دارد. از آنجایی که لیزر میتواند بافت نرم را راحت تر از روش های سنتی، از لثه جدا کند، بیمار هم پس از این روش درمانی سریع تر بهبود می یابد. علاوه بر این موارد، به کمک لیزر بافت نرم کمتری به بهبود نیاز دارد و به همچنین بافت نرم کمتری در خطر آلوده شدن به باکتری قرار میگیرد؛ به طور کلی خطر عفونت کمتر خواهد بود.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص لیزر دندانپزشکی اصفهان
میزان هزینه درمان تحلیل لثه با لیزر
هزینه درمان تنها بعد از معاینه، مشاهدات کلینیکی و تعیین تعداد جلسات درمان نسبت به میزان و شدت تحلیل لثه مشخص میشود.
آینده لیزرهای دندانپزشکی
از آنجایی که هر روزه استفاده از لیزر در دندانپزشکی بیشتر میشود. انتظار میرود که به زودی لیزر در تمامی درمان های دندانپزشکی مورد استفاده قرار بگیرد. لیزر به سادگی میتواند تحلیل لثه و بیماری های دهان و دندان را در مراحل ابتدایی درمان کند. اما ممکن است برای درمان برخی از بیماری های حاد مناسب نباشد.
توجه :
این مطلب توسط ادمین سایت جراحی لثه با لیزر ، مدیریت و منتشر شد.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
مقایسه درمان دهان و دندان با لیزر به جای روش های سنتی