بررسی چالش های جراحی فرنوم زبان با لیزر (فرنکتومی)
جراحی فرنوم زبان یا لب با لیزر یا فرنکتومی با لیزر روشی است در آن فرنوم یا بند موجود در زیر زبان یا لب فوقانی را آزاد می کنند. پس با استفاده از جراحی فرنکتومی زبان با لیزر دامنه حرکتی زبان افزایش می یابد. در این مقاله از سایت دکتر حسین برجیان متخصص لیزر دندانپزشکی اصفهان چالش های جراحی فرنوم زبان با لیزر را مورد بررسی قرار می دهیم.
گاهی اوقات ممکن است که کودکان با ترکیبی از شرایط به نام گره زبانی و یا گره لب به دنیا بیایند. این مسئله باعث محدودیت حرکتی می شود. بنابراین می تواند باعث بروز مشکل در شیردهی شود. همچنین می تواند باعث بروز سایر مشکلات سلامتی مانند پوسیدگی یا فاصله دندان، اختلال در صحبت کردن، اختلال در مسیرهای هوایی و بروز مشکلات گوارشی شود. تمام این مشکلات با یک روش ساده به نام جراحی فرنوم زبان با لیزر قابل اصلاح هستند.
جراحی فرنوم زبان با لیزر چگونه انجام می شود؟
در جراحی فرنوم زبان با لیزر بافت نرم قطع نمی شود، بلکه “تبخیر” بافتی با استفاده از انرژی نور اتفاق می افتد. جراحی فرنکتومی زبان با لیزر سختی زیادی ندارد. حتی نوزادان و کودکان در حین انجام لیزر به خواب می روند. تقریبا هیچ گونه خونریزی در دندانپزشکی لیزری وجود ندارد. لیزرها قبل جراحی استریل می شوند، بنابراین احتمال ایجاد عفونت بسیار کم است. جراحی با لیزر، روشی سریع است. لیزر باعث تحریک بازسازی و بهبود بیولوژیکی می شود. نتیجه جراحی فرنوم زبان با لیزر از نظر بافتی زیبا است. احتمال عود مجدد مشکل نیز بعد انجام درمان کمتر است.
فرنوم زبانی چیست؟
فرنوم زبانی، ایجاد محدودیت در حرکت زبان به خاطر چسبندگی زبان به کف دهان است. در فرنوم زبانی ناشی از فرنوم یا بندی است که یا به طور غیرطبیعی کوتاه است یا بسیار به نوک زبان نزدیک است.
عملکرد طبیعی زبان، اهمیت زیادی دارد. عملکرد طبیعی آن به کودک اجازه می دهد تا بتواند به اندازه کافی دهانش را به سینه مادر قفل کرده و به خوبی شیر بنوشد، باعث پیشرفت در صحبت کردن کودک می شود، به کودک این امکان می دهد محیط دهان را هنگام غذا خوردن تمیز کند، الگوهای بلع مناسب را فراهم می آورد، رشد و نمو مناسب را برای کودک امکان پذیر می سازد و موارد کوچکی مانند خوردن بستنی، بوسیدن یا بیرون آوردن زبان را برای کودک لذت بخش می سازد.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص طرح لبخند اصفهان
چالش های فرنوم زبانی
- ناتوانی در باز کردن دهان به طور کامل که بر عادات گفتاری و غذا خوردن فرد تاثیر می گذارد.
- ناتوانی در واضح صحبت کردن. به ویژه هنگامی که فرد می خواهد سریع، بلند یا آهسته صحبت کند.
- صدا دادن فک ها.
- درد در فک.
- باعث بیرون زدگی فک پایین می شود (پروگناتیسم تحتانی (پیش آمدگی فک پایین))
- تاثیر گذاشتن بر موقعیت های اجتماعی، بوسیدن
- تاثیر بر سلامت دندان. زمینه ایجاد التهاب لثه را فراهم کرده و باعث افزایش نیاز به جراحی پریودنتال می شود.
- فرنوم زبانی در افراد مسن باعث می شود که دندان مصنوعی در جای خود ثابت نماند.
توجه :
این مطلب توسط ادمین سایت طرح لبخند اصفهان ، مدیریت و منتشر شد.