روش های پیشگری از تشکیل و درمان پلاک دندان
از بین بردن پلاک آسان است اما نیاز به تداوم انجام چندین کار دارد. از آنجا که به طور مداوم در دهان پلاک تجمع میکند، اجرایی کردن یک روتین روزمره کاملا ضروری است. در این مقاله از سایت دکتر حسین برجیان متخصص لیزر دندانپزشکی اصفهان پیشگری از تشکیل و درمان پلاک دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. در ادامه چندین نکته برای از بین بردن پلاک ها ارائه شده اند:
مسواک زدن روزی دو بار
روزانه دو بار مسواک زدن باعث پاک شدن پلاک از سطح دندان شده و از پوسیدگی جلوگیری میکند. میتوانید از مسواک های معمولی و در صورت نیاز از مسواک های برقی استفاده کنید. در هر دو مورد، از دستورالعمل ارائه شده توسط انجمن دندان امریکا (ADA) پیروی کنید. سپس روزانه دو بار و به مدت دو دقیقه دهان خود را به دهانشویه ی ضد پلاک بشویید.
روزی یک بار نخ دندان کشیدن
غذا به آسانی میان دندان ها گیر میکند و باعث رشد پلاک میشود. این غذا با مسواک پاک نمیشود زیرا مسواک نمیتواند به تمامی بخش های بین دندانی دسترسی پیدا کند. در حقیقت مسواک فقط میتواند 40 درصد از پلاک را پاک کند. برای مبارزه با پلاک و جلوگیری از ایجاد جرم دندان باید روش صحیح نخ دندان کشیدن را یاد بگیرید و نخ دندان را جزو روتین خود قرار دهید.
مصرف دهانشویه
از آنجا که ماهیت پلاک چسبنده است، تنها با مصرف دهانشویه از بین نمیرود. برای از بین بردن آن باید مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. با این وجود، دهانشویه ابزاری قدرتمند برای جلوگیری از ایجاد پلاک و بیماری های لثه است. سعی کنید یک دهانشویه ی ضد پلاک و جرم دندان پیدا کنید و اینگونه از رشد مجدد پلاک جلوگیری کند و مواد غذایی در طول روز به سرعت به پلاک تبدیل نمیشوند.
برای چکاپ نزد دندانپزشک بروید:
دندانپزشک و متخصص بهداشت دهان و دندان تنها اشخاصی هستند که میتوانند تارتار را به طور کامل از سطح دندان پاک کنند و میتوانند به شما بگویند که آیا شما بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت میکنید و یا خیر. بهتر است هر شش ماه نزد دندانپزشک بروید و هر یک سال یکبار هم جرم گیری و آزمایشات سلامت دهان و دندان انجام دهید.
با این روش ها میتوانند از رشد پلاک و تبدیل آن به جرم دندان(تارتار) و ابتلا به بیماری های لثه جلوگیری کنید.
چگونه از ایجاد پلاک دندان جلوگیری کنیم؟
جلوگیری از ایجاد پلاک و جرم دندان به رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان و چکاپ منظم مرتبط است، اما راه های دیگری هم برای مبارزه با پلاک وجود دارند. برخی روش های جلوگیری از ایجاد پلاک در ادامه ارائه شده اند:
استفاده از سیلانت دندانی:
سیلانت ها شیار پوش های باریک و پلاستیکی هستند که روی سطح دندان قرار میگیرند و از شکستگی و ایجاد حفره جلوگیری میکنند. این سیلانت ها طول عمر دندان را افزایش میدهند و از تاثیرگذاری پلاک و تارتار روی دندان جلوگیری میکنند. فقط افراد حرفه ای میتوانند سیلانت ها را روی دندان بگذارند؛ به همچنین در مورد تناسب این مورد با دندان های خود با دندانپزشک مشورت کنید.
پیروی از یک رژیم غذایی مناسب:
از آنجا که باکتری های موجود در پلاک از قندهای ساده شکلات ها و کربوهیدرات تغذیه میکنند، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب میتواند در مبارزه با پلاک بسیار مفید باشد. رژیم غذایی حاوی سبزیجات زیاد و کربوهیدرات نشاسته ای و قندهای محدود میتواند مقدار غذایی را که باکتری به راحتی میتواند استفاده کند، کاهش دهد و رشد پلاک را کمتر کند. اگرچه یک رژیم متعادل نیاز به یک برنامه بهداشتی بهداشت دهان و دندان را برطرف نمیکند، اما میتواند به جلوگیری از تجمع سریع پلاک و جرم کمک کند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص لیزر دندانپزشکی اصفهان
سیگار نکشید:
مطالعات نشان داده است که افرادی که سیگار میکشند یا از سایر مشتقات توتون و تنباکو استفاده میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به پلاک و تارتار هستند. اگر سیگاری هستید، به این دلیل هم که شده باید سیگار را ترک کنید.
بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید:
با اینکه این جمله را چندین بار تکرار کرده ایم اما باز هم تکرار میکنیم زیرا این مورد اساسی ترین روش جلوگیری از ایجاد پلاک و به همچنین پاک کردن آن است. رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان یعنی مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و مصرف دهانشویه ی ضد عفونی کننده مهم ترین عوامل هستند. بهتر است هر شش ماه یک بار برای چکاپ، جرم گیری و از بین بردن پلاک و جرم دندان نزد دندانپزشک بروید.
توجه :
این مطلب توسط ادمین سایت طرح لبخند اصفهان ، مدیریت و منتشر شد.