بررسی سوالات در مورد لیزر دندانپزشکی
یکی از پیشرفتهترین پیشرفتهای فناوری در دنیای سلامت دهان، استفاده از لیزرهای دندانی است. خدمات لیزر دندانپزشکی در لاس وگاس همچنان به تغییر نحوه مراقبت متخصصان دندانپزشکی از بیماران ادامه می دهد. اگر اطلاعات زیادی در مورد لیزر دندانپزشکی و نحوه عملکرد آن ندارید، احتمالاً چند سوال دارید. در ادامه این مطلب سایت دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر سوالات در مورد لیزر دندانپزشکی را مورد بررسی قرار می دهیم.
دندانپزشکی لیزری دقیقا چیست؟
دندانپزشکی با لیزر شاخه ای از دندانپزشکی است که از لیزر برای رسیدگی به چندین بیماری دهان و دندان که بیماران مبتلا هستند استفاده می کند. دندانپزشکانی که از این روش استفاده می کنند باید آموزش ببینند که به جای شات و دریل از ابزار لیزر تخصصی استفاده کنند. علاوه بر این، آنها از لیزر برای تشخیص حفره ها، رفع مشکلات لثه، از بین بردن پوسیدگی دندان، انجام جراحی دهان، درمان خروپف و حذف فیبروم استفاده می کنند.
دندانپزشکان می توانند به جای بریدن بافت، استفاده از شات برای بیهوشی، مته برای بریدن دندان و استفاده از دستگاه های حجیم برای جلوگیری از خروپف، از لیزر برای رفع مشکلات دهان و دندان استفاده کنند. علاوه بر این، لیزر دندانپزشکی مزایای بیشتری نسبت به روش های سنتی دارد. این یک جایگزین عالی برای بیمارانی است که خواهان بهبودی سریعتر و تجربه بهتر در مطب دندانپزشکی هستند.
لیزر دندان چیست؟
لیزر مخفف کلمه تقویت نور توسط تشعشعات تحریک شده است. علاوه بر این، لیزر دستگاهی است که انرژی نور را از طریق یک فرآیند تقویت نوری بر اساس انتشار تحریک شده تابش الکترومغناطیسی آزاد می کند. به عبارت ساده، لیزرها پرتوهای باریکی از نور منتشر می کنند که در ابزارها و فناوری های متعدد مفید است.
لیزر دندانی به دستگاهی اطلاق می شود که یک طول موج انرژی نوری را به سمت دندان، لثه یا بافت نرم بیمار تولید می کند تا دندان ها را سفید کند. پوسیدگی دندان را از بین ببرد و بیماری پریودنتال و اختلالات بافت نرم را با دقت و دقت درمان کند. دندانپزشک طول موج و شدت نور را بر اساس نتیجه مورد نظر و اینکه آیا روش دندانپزشکی روی بافت سخت یا نرم است تنظیم می کند.
تاریخچه لیزر دندانپزشکی چیست؟
در سال 1960، یک مهندس فیزیکدان آمریکایی به نام تئودور میمن اولین لیزر را با موفقیت در آزمایشگاه تحقیقاتی هیوز در کالیفرنیا با تابش یک لامپ فلاش پرقدرت بر روی میله یاقوتی با روکش نقره پرتاب کرد. کشف او بعداً راه را برای توسعه بعدی انواع دیگر لیزرها از جمله لیزرهای دندانی هموار کرد.
علاوه بر این، محققان اولین بار در مدت کوتاهی پس از اینکه میمن اولین لیزر یاقوتی را توسعه داد. اولین لیزر دندانپزشکی را بررسی کردند تا اینکه اولین لیزر درجه پزشکی در سال 1963 معرفی شد. اولین کاربرد لیزر دندانپزشکی از یاقوت برای محیط لیزر استفاده کرد. این دستگاه با تبخیر موثر مینای دندان، پالس های نامنظم تولید می کرد.
با این حال، نگرانی در مورد ایمنی این فناوری باعث شد که محققان دندانپزشکی از لیزرهای مبتنی بر روبی به لیزرهای CO2 و لیزرهای Er:YAG بروند. در نتیجه، جهان شاهد انفجاری از مطالعات تحقیقاتی در کاربرد لیزر دندان در چند دهه اخیر بوده است.
مزایای لیزر دندانپزشکی چیست؟
حداقل تهاجمی است
لیزرهای دندانی به گونهای ساخته شدهاند که بدون فشار، لرزش مداوم و گرما کار میکنند و به بیماران این امکان را میدهند که فشار کمتری را احساس کنند و در حین استفاده اعصاب را مسدود کنند. به این دلایل، آنها نیاز به مته های دندانپزشکی را که باعث ناراحتی می شوند و ممکن است نیاز به بیهوشی کم یا بدون بیهوشی داشته باشند را از بین می برند. در نتیجه، بیماران اضطراب کمتری را تجربه میکنند و میتوانند در حین عمل خود آرام شوند و احساس راحتی کنند.
خطر خونریزی و عفونت را به حداقل می رساند
بیماران مبتلا به بیماری لثه به دلیل باکتری های مضر در دندان ها و پاکت های لثه مستعد خونریزی لثه و تحلیل استخوان هستند. پرتو نور پرانرژی لیزر دندانی ناحیه آسیب دیده را استریل می کند و رگ های خونی را برای تشویق لخته شدن فوری خون می بندد. در نتیجه، لیزر دندانپزشکی خطر خونریزی، عفونت باکتریایی و سایر عوارض را در بیمار کاهش می دهد.
از دهان در برابر ضربه محافظت می کند
لیزر درمانی به دلیل ماهیت دقیق خود شناخته شده است. برخلاف متههای دستی و پرسرعت که ممکن است باعث ایجاد ترکهای مویی روی دندانها و آسیب به بافت نرم دهان شود. لیزرهای دندانی نواحی سالم دهان را در طول عمل حفظ میکنند و در نهایت نیاز به ترمیم دندان را کاهش میدهند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان مرکز جراحی لثه با لیزر
زمان بهبودی کوتاهتر و بهبودی سریعتر را افزایش میدهد
روشهای سنتی شامل ابزارهای دستی دندانپزشکی میتوانند به طور بالقوه باعث آسیب به دندانها و بافت اطراف حفره دهان شوند و زمان بهبودی را طولانیتر کنند. لیزرهای دندانی کمترین ضربه را به نواحی تحت درمان وارد میکنند. زیرا به طور انحصاری بافتهای نرم یا سخت آسیبدیده را هدف قرار میدهند. زیرا لیزر آنها را تغییر شکل داده یا حذف میکند. در نتیجه، لیزر دندانپزشکی باعث کاهش زمان بهبودی و بدون درد می شود.
برای بیماران قابل بهینه سازی است
از آنجایی که متخصصان دندانپزشکی بسیار آموزش دیده می توانند طول موج و سطح توان پرتو لیزر را بسته به نوع درمان تنظیم کنند. حداکثر کنترل را بر روی پروسه دارند. دوباره علاوه بر این، این کنترل به آنها اجازه می دهد تا فرآیند را در حین تامین نیازهای خاص بیمار تکمیل کنند.
توجه :
- این مطلب توسط ادمین سایت لیزر دندانپزشکی اصفهان ، مدیریت و منتشر شد.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
بایدها و نبایدها در بهبودی پس از جراحی لثه با لیزر