بررسی راه های درمان لبخند لثه ای و لیفت لثه
این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر راه های درمان لبخند لثه ای و لیفت لثه را مورد بررسی قرار می دهد.
جراحی های دهان و دندان
اگر لثه ها سطح زیادی از دندان های شما را پوشانده باشند، دندانپزشک ممکن است روشی به نام “جینجیوکتومی” یا لیفت لثه را توصیه کند. این درمان به همچنین به عنوان کانتورینگ لثه نیز شناخته می شود و شامل حذف بافت اضافی لثه ها است.
نحوه انجام جینجیوکتومی
- به هنگامی که جینجیوکتومی انجام میدهد، پزشک و یا متخصص شما ممکن است در حین پروسه ی درمان به شما داروی بی حسی موضعی بدهد که شما دردی را حس نکنید.
- سپس پزشک و یا متخصص شما از یک چاقوی لیزری و یا لیزر کمک میگیرد تا بخشی از لثه ی شما را برش داده و یا تغییر شکل دهد و بخش بیشتری از دندان های شما را نمایان کند.
- بعد از جراحی، ممکن است لثه های شما تا یک هفته خونریزی داشته باشند و یا درد داشته باشید.
- ممکن است که نیاز باشد جلسات بیشتری به پزشک مراجعه کنید.
- اگر شرکت بیمه ی شما جراحی جینجیوکتومی را جزو تعرفه های خود قرار ندهد باید هزینه ی کامل را بپردازید.
- خبر خوش اینکه نتیجه ی این جراحی تا مدت طولانی و یا همیشه، با شما میماند.
جراحی تغییر حالت لب
اگر لب های شما عامل ایجاد لبخند لثه ای هستند پزشک ممکن است به شما جراحی تغییر حالت لب را پیشنهاد دهد. در این عمل جراحی حالت لب های شما که به نمایان کردن بیش از حد دندان ها کمک میکنند، تغییر میکنند. این کار با برداشتن بخشی از بافت همبند از زیر لب بالایی شما انجام می شود. با این کار ماهیچه های بالابر واقع در ناحیه لب و بینی شما از بلند شدن بیش از حد بالای لب بالای دندان شما جلوگیری می کند.
نکاتی برای انجام جراحی تغییر حالت لب
- این جراحی با کمک بی حس کننده ی موضعی انجام میپذیرد تا شما دردی حس نکنید.
- زمانی که دهان شما بی حس شد، پزشک زیر لب بالایی شما دو برش ایجاد می کند و بخشی از بافت همبند را از آن ناحیه خارج می کند.
- زمانی که بافت همبند خارج شد، پزشک برش ها را بخیه میزد.
- این پروسه بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به طول می انجامد.
- پس از اتمام جراحی پزشک برای شما آنتی بیوتیک و مسکن تجویز میکند.
- دوره ی نقاهت معمولا یک هفته خواهد بود.
- بنا بر تحقیقی که در سال ۲۰۱۹ انجام گرفت، بیمارانی که این عمل را انجام داده اند تا دو سال میتوانند از نتیجه ی آن لذت ببرند.
- در برخی موارد این جراحی دائمی است اما در برخی موارد دیگر ممکن است مشکل بیمار بازگردد.
- هزینه ی این درمان به پزشک شما و محل زندگی شما مرتبط است.
جراحی ارتوگناتیک و ارتودنسی
اگر فک شما دلیل نمایش بیش از حد لثه ی شما باشد، دندانپزشک یا جراح دهان شما ممکن است جراحی ارتوگناتیک را توصیه کند. این روش باعث ایجاد تعادل در طول فک بالا و پایین شما می شود. برنامه ریزی های زیادی باید برای این پروسه ی درمانی انجام شود.
احتمالا نیاز است که شما با یک متخصص ارتودنسی و همچنین با یک جراح فک و صورت صحبت کنید. یک یا چند اسکن از دهان شما گرفته می شود تا مشخص شود که فک شما از کدام ناحیه بیش از حد رشد کرده است. گاهی، پیش از انجام جراحی فک، شما باید ارتودنسی انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که دندان های شما در موقعیت مناسبی هستند.
جراحی ارتوگناتیک
در این جراحی شما تحت بیهوشی عمومی قرار خواهید گرفت، یعنی اینکه در طی جراحی به هوش نیستید. حراج بخشی از استخوان فک را از فک بالایی شما جدا میکند تا طول فک بالا و پایین متعادل شود. استخوان فک با صفحات و پیچ های کوچک دوباره وصل میشود. اگر فک پایین شما خیلی عقب باشد، ممکن است نیاز به متعادل کردن و تنظیم این فک نیز باشد.
پس از جراحی، شما بین ۲ تا ۴ روز در بیمارستان میمانید که جراح وضعیت شما را در نظر بگیرد. ممکن است نیاز باشد تا در طول دوره ی درمان نوعی الاستیک خاص بپوشید. دوره ی نقاهت بین ۶ تا ۱۲ هفته طول میکشد. هزینه ی این عمل جراحی از باقی جراحی ها گرانتر است. اگر این عمل ضروری باشد و برای پیشگیری از مشکلات دهان و فک انجام بپذیرد، به احتمال زیاد بیمه هزینه ی آن را تقبل میکند.
دستگاه های لنگر (تکیه گاه) موقت
اگر تمایلی به انجام عمل جراحی ندارید، در مورد کاربرد دستگاه های لنگر (تکیه گاه) موقت (TAD) برای خودتان با پزشک صحبت کنید. با کمک این دستگاه دندان های شما در حالتی قرار میگیرند که از شدت لبخند لثه ای کم شود.
نکاتی که باید در مورد دستگاه های لنگر (تکیه گاه) موقت بدانید.
- این دستگاه ها پیچ های کوچکی هستند که در استخوان دهان شما ایمپلنت میشوند.
- این دستگاه ها معمولا توسط جراح دهان و یا جراح فک و صورت کار گذاشته میشوند.
- در ناحیه ای که قرار است دستگاه ایمپلنت شود، از بی حس کننده ی موضعی استفاده میشود.
- هزینه ی این دستگاه ها از عمل جراحی کمتر است. هزینه ی معمول آنها بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار است.
- عامل ایجاد لبخند لثه ای مشخص میکند که آیا شما میتوانید از دستگاه TAD استفاده کنید و یا خیر.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر
بوتاکس
اگر فاصله گرفتن زیاد لب های شما از لثه، عامل ایجاد لبخند لثه ای باشد، شما میتوانید با تزریق سم بوتولینوم و یا بوتاکس، این مشکل را رفع کنید. در سال ۲۰۱۶ تحقیقی روی ۲۳ خانمی که برای کم کردن تحرک عضله ی بالابر لب ها، بوتاکس انجام داده بودند انجام گرفت. پس از دو هفته، ۹۹.۶ درصد از آنها تغییر زیادی در لبخند خود مشاهده کردند.
بوتاکس از اغلب جراحی ها ارزان تر است. شما باید هر سه یا چهار ماه تزریق را تکرار کنید. البته احتمال تزریق بیش از حد بوتاکس و مصنوعی شدن لبخند شما نیز وجود دارد.
هیالورونیک اسید
روش دیگر برای درمان موقت لبخند لثه ای تاثیر گرفته از حرکت بیش از حد لب ها، تزریق هیالورونیک اسید است. این تزریق به مدت هشت ماه فاصله ی میان ماهیچه ها را پر میکند. البته باید از ریسک این تزریقات هم باخبر باشید. با اینکه به ندرت برای کسی مشکلی پیش می آید اما باید از آنها آگاه باشید:
- ممکن است منبع خون شما آسیب دیده و منجر به از بین رفتن بافت، کوری و یا سکته شود.
- سیستم ایمنی بدن شما می تواند به هیالورونیک اسید واکنش داده و گره یا گرانولوم ایجاد کند.
- در مقایسه با جراحی های دیگر، این عمل ارزان قیمت است
توجه :
این مطلب توسط ادمین سایت جراحی لثه با لیزر ، مدیریت و منتشر شد.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
تشخیص و درمان علل بوی بد دهان با لیزر