بررسی تراش حفره و برداشت پوسیدگی دندان با لیزر
در این مقاله از سایت دکتر حسین برجیان متخصص لیزر دندانپزشکی اصفهان تراش حفره و برداشت پوسیدگی دندان با لیزر را مورد بررسی قرار می دهیم. یکی از کاربردهای جذاب لیزر برای بیماران دندانپزشکی بکارگیری لیزر ER:Yag به عنوان جایگزینی برای تراش حفره ها و برداشت پوسیدگی با لیزر است.در این روش لیزر اربیوم که بیشترین جذب را در مولکولهای آب داراست توسط مولکولهای آب موجود در اسپری آب پاشیده شده روی سطح،نسج سخت دندانی یا استخوانی جذب شده ،باعث تبخیر لحظه ای آب و expantion(تولید حباب) کریستالهای هیدروکسی آپاتیت بافت شده که این فرایند سبب ablation (کنده شدن) لایه لایه نسج سخت بیولوژیک می گردد. این روش با حذف متههای دندانپزشکی و صدای ناهنجار انها، درمانهای دندانپزشکی را خوشایندتر و تحملپذیر تر می سازد.
معایب برداشت پوسیدگی با لیزر
- لیزر را برای دندانهایی که قبلا ترمیم فلزی داشتهاند نمیتوان استفاده کرد. البته در خصوص تراش ترمیمهای کامپوزیتی لیزر اربیوم توانمند است.
- لیزر در تراش روکش و یا برداشت انتخابی پوسیدگیهای زیر ترمیمهای قبلی قابل استفاده نیست.
- لیزر نمی تواند شکل کامل و صحیحی از حفره ارایه دهد بنابراین برای شکل دهی هندسی کامل حفره هنوز هم به متههای دندانپزشکی نیاز است. در صورتیکه صرفا از لیزر به منظور تراش دندان استفاده شود ماده ترمیمی انتخابی کامپوزیت خواهد بود.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص لیزر دندانپزشکی اصفهان
- برای استفاده از این لیزر مانند تراش با متههای دندانپزشکی، دندان باید بیحسی شود. اما اگر از مقادیر پایینتر انرژی دستگاه استفاده شود میتوان تراش بدون درد را برای بیمار به انجام رساند. اما از آنجا که این مقادیر انرژی حداقل انرژی قادر به ablation بافت سخت است در چنین شرایطی تراش دندانی به کندی انجام و همین محدودیت سبب می گردد که دندانپزشک کار با انرژی بالاتر همراه با تزریق بی حسی را ترجیح دهد.
توجه :
این مطلب توسط ادمین سایت لیزر دندانپزشکی اصفهان ، مدیریت و منتشر شد.