انواع فرنوم لب

فرنوم لب بالا (Labial frenum)

فرنوم لبییال فوقانی، لب بالایی را از طریق لثه به فک بالا متصل می‌کند. این بافت حین رشدِ دندان‌ها و لثه ایجاد می‌شود. و در تمام (یا بیشتر) افراد به صورت طبیعی وجود دارد.

اگر این فرنوم خیلی کوتاه یا سفت باشد، چند مشکل اساسی زیر را ایجاد می‌کند:

  • بافت رباطی در ناحیه، می‌تواند به سمت دو دندان جلوی بالایی کشیده شده و باعث ایجاد دیاستما یا فاصله بین دندان‌ها شود که گاهی اوقات کار ارتودنسی برای بستن این فاصله را دشوارتر می‌کند.
  • غیرطبیعی بودن فرنوم بالا، می‌تواند با محدود کردن حرکت لب و جلوگیری از بسته شدن مناسب دهان همراه باشد. این امر منجر به ایجاد تنفس دهانی به جای تنفس از بینی می‌شود که در کودکان باعث اختلال در رشد بینی و در نتیجه رشد نامناسب راه هوایی و فک می‌شود.
  • کوتاه و سفت بودن این فرنوم همچنین می‌تواند باعث تحلیل لثه یا عقب رفتن آن شود.

انواع فرنوم لب | لیزر دندانپزشکی اصفهان - 
طرح لبخند اصفهان

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص لیزر دندانپزشکی اصفهان

فرنوم لب پایین

این بافت مشابه با فرنوم لبیال فوقانی، در حالت طبیعی لب پایین از طریق لثه به استخوان فک متصل می‌کند. سفت و کوتاه بودن فرنوم تحتانی یا چسپندگی آن، می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

فرنکتومی لب پایین اغلب برای توقف بیماری لثه، بستن فاصله بین دندان‌های جلویی در پایین و کمک به درمان تحلیل لثه انجام می‌شود. همچنین در بزرگسالانی که نیازمند پروتز دندان ثابت یا متحرک هستند و مشکل فرنوم دارند انجام فرنکتومی با لیزر یا به روش جراحی رایج است.


مطالب پیشنهادی :

علل ضرورت آزاد سازی فرنوم زبانی یا فرنوم لب

آشنایی با اثرات فرنوم زبانی

فرنوم لبی چیست؟

سوالی دارید? چت در واتساپ