بررسی پیشگیری از ترمیم کامپوزیت دندان
در مطلب امروز سایت دکتر حسین برجیان طرح لبخند اصفهان پیشگیری از ترمیم کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. ونیر کامپوزیت دندان قابلیت ترمیم دارد و در صورت آسیب دیدگی و یا پایان عمر آن میتوان آن را ترمیم نمود. لازم به ذکر است که ماندگاری این ونیرها در حدود 5 تا 7 سال است و اگر به خوبی از آنها مراقبت شود، میتوان نیاز به ترمیم کردن آنها را به تعویق انداخت.
علل نیاز به ترمیم کامپوزیت ونیر دندان
در صورتی که هر یک از موارد زیر به وجود بیایند، بیانگر این هستند که باید برای ترمیم ونیر کامپوزیت خود اقدام کنید:
آسیب دیدن کامپوزیت ونیر
اگر کامپوزیت شما دچار هرگونه شکستگی، ترک خوردگی و لب پر شدگی شده باشد و یا حتی ظاهر آن مانند قبل مورد رضایتتان نباشد، نیاز به ترمیم دارد.
باید بدانید که کامپوزیت آسیب دیده علاوه بر اینکه ظاهر لبخند شما را تحت تأثیر قرار میدهد، سبب به خطر افتادن سلامت دهان و دندان نیز میگردد.
تغییر رنگ دادن ونیر کامپوزیت
موارد متعددی میتوانند کامپوزیت را بدرنگ کنند و موجب تغییر رنگ آن شوند. مصرف بیش از اندازه نوشیدنیها و مواد غذایی رنگی، عدم رعایت بهداشت دهان و سیگار کشیدن، همگی از مواردی هستند که موجب تغییر رنگ ونیر کامپوزیت شده و در نتیجه به ترمیم نیاز خواهد شد.
افتادن ونیر از روی دندان
برخی از موارد مانند پوسیدگیهای دندان و عفونت لثه پیوند بین کامپوزیت ونیر و دندانها را از بین میبرند و میتوانند سبب افتادن ونیر از روی دندان شوند.
رضایت نداشتن بیمار از نتیجه درمان
گاهی اوقات ممکن است فرد رضایت کافی از نتیجه درمان خود را نداشته باشد. مناسب نبودن رنگ ونیر و یا عدم نصب مناسب آن از مواردی هستند که ممکن است این نارضایتی را ایجاد کنند. در این صورت فرد ترجیح میدهد تا برای ترمیم و یا حتی تعویض کامپوزیت خود اقدام کند.
پایان عمر ونیر
هر یک از روشهای زیبایی دندانپزشکی بعد از مدت زمانی به ترمیم و یا تعویض نیاز دارند. کامپوزیت دندان نیز همینطور است و عمر مفیدی در حدود 5 تا 7 سال دارد.
چگونگی ترمیم کامپوزیت دندان
نحوه انجام ترمیم کامپوزیت ونیر به این صورت است که در ابتدا باید نحوه ترک خوردگی و شکستگی ونیر مورد بررسی قرار بگیرد، تا مشخص شود آیا بازسازی و ترمیم مجدد ونیر ممکن است یا خیر. لازم به ذکر است که قرار گرفتن مواد جدید ونیر روی لایههای قدیمی سبب ضخیم شدن کامپوزیت شده و زیبایی آن را کاهش میدهد. در نتیجه دندانپزشک باید لایه قبلی را از روی دندان برداشته و مجدداً لایه جدید را روی دندان قرار دهد.
عوارض عدم به موقع ترمیم ونیر کامپوزیت دندان آسیب دیده
باید بدانید که آسیب دیدن کامپوزیت میتواند سبب بروز آسیب به دندانهای طبیعی شما و ایجاد پوسیدگی در آنها گردد. در صورت عدم ترمیم، این پوسیدگیها گسترش مییابند و به ریشه دندان میرسند. در این شرایط فرد نیاز به درمان عصب کشی دندان پیدا میکند.
پیشگیری از نیاز به ترمیم ونیر کامپوزیت دندان
در صورتی که به موارد زیر توجه کافی داشته باشید، میتوانید به افزایش ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان خود کمک کنید:
رعایت اصولی بهداشت دهان
سعی کنید تا بعد از مصرف هر وعده غذایی، دندانهای خود را مسواک بزنید. از خمیر دندان و دهانشویه مناسب استفاده داشته باشید. با کمک نخ دندان هر گونه مواد غذایی و پلاک باقی مانده در بین دندانهای خود را از بین ببرید.
دوری از استعمال دخانیات
استعمال دخانیات نقش بسزایی در تغییر رنگ کامپوزیتها و همچنین افزایش احتمال پوسیدگیهای دندانی دارد.
عدم وارد کردن فشار زیاد به کامپوزیت دندان
عادتهایی مانند دندان قروچه کردن، باز کردن درب بطری با دندان، جویدن یخ و … فشار بیش از اندازهای را به ونیر کامپوزیتها وارد میکنند که در نتیجه میتوانند سبب ساییدگی، ترک خوردگی و شکستگی آنها شوند. اگر دچار دندان قروچه هستید، بهتر است این موضوع را به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص طرح لبخند اصفهان
کاهش یا حذف مواد غذایی نامناسب از رژیم غذایی
مواد غذایی و نوشیدنیهای شیرین، رنگی و اسیدی با تغییر رنگ ونیرها میتوانند سبب کاهش طول عمر آنها شوند. به حداقل رساندن این نوع مواد غذایی و شست و شوی دهان پس از مصرف آنها میتواند اثر نامناسب آنها را روی دندانها کاهش دهد.
مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی وضعیت دندان
مراجعه منظم به کلینیک دندانپزشکی را جدی بگیرید، زیرا با این کار قدم بزرگی در کنترل و افزایش سلامتی دهان و دندان خود خواهید داشت.
توجه :
این مطلب توسط ادمین سایت طرح لبخند اصفهان ، مدیریت و منتشر شد.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
راه های مراقبت از لمینت دندان خرگوشی
1 دیدگاه.
من از کیفیت کامپوزیت دندانم راضی هستم و تا به الان نیاز به ترمیم کامپوزیت دندان احتیاج پیدا نکردم