بررسی و مقایسه عصب کشی به روش سنتی و لیزری
درمان ریشه دندان با لیزر که همچنین به عنوان عصب کشی نیز شناخته میشود و از تکنولوژی پیشرفته برای دسترسی به محفظه پالپ دندان و تمیز کردن آن استفاده میکند، در واقع، مانند عمل سنتی کانال ریشه انجام میشود اما از یک لیزر درمانی استفاده میشود تا کارایی درمان را افزایش دهد. این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر مقایسه عصب کشی به روش سنتی و لیزری را مورد بررسی قرار می دهد.
در عصب کشی دندان بوسیله پرتو لیزر، لیزر و هالستیک دندانپزشکی از پروتکل درمانی آندودنتیک دو طول موج (Twinlight ) استفاده میکند که توسط شرکت فوتانا(Fotona) توسعه و گسترش یافته است. این روش درمانی مناسب افرادی است که نگران عوارض جانبی و تأثیرات سلامتی ناشی از عمل سنتی عصب کشی دندان خود هستند اما با این حال نمیخواهند دندان آبسه دار را به طور کامل خارج کنند.
در روش مدرن درمان ریشه از دو طول موج لیزر برای استفاده بهینه از ویژگی های تعاملی بافت لیزر برای هر طول موج استفاده میکند. به عنوان مثال لیزرهای Er YAG دندانپزشکی باعث ایجاد امواج شوک در محلول های تمیزکننده میشود ( PIPS یا جریان فوتو آواستیک ناشی از فوتون) و لیزر Nd YAG خاصیت ضد باکتریایی دارد. این دو لیزر در کنار هم میتوانند نتیجه درمان ریشه و عصب کشی دندان را بطور چشمگیری بهبود بخشند. درمانی که سریعتر، ایمنتر و نتیجه بخشتر است و معمولاً در یک جلسه درمانی و با امتیاز حفظ ساختار بیشتر دندان انجام میشود.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر
رفع مشکلات عصب کشی سنتی با تکنولوژی لیزر
عصب کشی با لیزر و روش Twinlight دو عیب عمده روش درمانی عصب کشی سنتی و معمولی را نشان میدهد. ناتوانی در تمیزی و پاکسازی سیستمهای آناتومیکی پیچیده روت کانال و عدم توانایی برای ضد عفونی عمیق دیواره های دندان. بر خلاف سایر تکنیک های لیزر، روش شست و شوی پیپس (PIPS) انتقال انرژی را در سطوح Subablative ایجاد میکند. به این معنی که اثر ضد میکروبی یک تأثیر فوتومکانیکی است تا حرارتی و گرمایی.
شست و شوی کانال به روش (PIPS) یک درمان ضد میکروبی بسیار موثر است. این مطالعه و انتشار نتایج آن از حذف صد در صدی باکتری انتروکوک فکالیس در دندان با روش شست و شوی(PIPS) خبر داده است. استفاده اضافی از لیزر دوم، یعنی لیزر Nd yag به این دلیل است که به طور عمیق به سطوح سخت ریشه نفوذ میکند تا انرژی حرارتی پالس کننده را که باکتریها را از بین میبرد، پخش کند.
بنابراین روند روت کانال بوسیله لیزر، علاوه بر اینکه روشی آسان تر و ایمن تر است، نتایج بهتری در حذف باکتری های دندانی ارائه میدهد.
توجه :
این مطلب توسط ادمین سایت جراحی لثه با لیزر ، مدیریت و منتشر شد.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
درمان و اصلاح لبخند لثه ای با لیزر