بررسی عصب کشی دندان با لیزر
عصب کشی دندان با لیزر یا درمان ریشه جدیدترین و بهترین روش درمان ریشه دندان است که باعث نتایج به مراتب بهتری نسبت به روش های سنتی شده است. عفونت کانال ریشه زمانی رخ میدهد که باکتریهای موجود در دهان به پالپ نرم در مرکز دندان دسترسی یابند. این امر میتواند کاملاً دردناک باشد و اگر سریعاً درمان نشود. عفونت میتواند گسترش پیدا کند و وخیم تر شود. این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر عصب کشی دندان با لیزر را مورد بررسی قرار می دهد.
عمل روت کانال (عمل کانال ریشه دندان)
روش درمانی عمل روت کانال یک روش معمول است که دندانپزشکان و متخصصان آندودنتیست برای از بین بردن عفونت داخل دندان انجام میدهند. عمل کانال ریشه معمولاً در مواردی که دندان دارای حفره درمان نشده باشد یا در اثر صدمه، آسیب دیده و مورد غفلت قرار میگیرد. شایع و مرسوم است. در چنین شرایطی عفونت میتواند وارد محفظه پالپ دندان شود و در مدت زمان کوتاهی منجر به درد، آبسه و از بین رفتن استخوان شود. عمل کانالهای ریشه معمولاً روشی پیچیده است که در صورت درمان با روشهای مرسوم نیاز به مراجعه های متعدد دارد.
چالشهای عمل روت کانال
درمانهای کانال ریشه دندان زمانی که پوسیدگی دندان، بیماری پریودنتال یا تروما به دندان، صدمهای جدی وارد کرده است در دندانپزشکی شایع است. این موارد به این امر منجر میشود که دندانپزشک پالپ حاوی عصب را از داخل دندان خارج کرده و سپس خلأ ایجاد شده در طی این فرآیند را پر کند. مزیت این روش درمانی از نظر زیبایی و کاربردی این است که ساختار دندان باقی میماند که ممکن است جایگزین بهتری نسبت به کشیدن دندان و یا نصب پروتز دندانی باشد. با این حال، نتیجه نهایی عمل کانال ریشه در اصل نگه داشتن یک دندان مرده در یک موجود زنده است که به طور بالقوه موجب بروز مشکلاتی میشود.
به طور طبیعی سیستم ایمنی بدن قادر است دندان نکروتیک را رد کند. هنگامی که دندانپزشک بافت نرم را از داخل دندان بیمار خارج میکند، تمام خون، بافت های لنفاوی و سیستم عصبی برداشته میشود و به طور معمول با یک پرکننده یا فیلر لاستیکی به نام گوتا پرکا جایگزین میشود. سپس با سمنت دندانپزشکی مهر و موم میشود تا مانعی برعلیه باکتریهایی که دوباره وارد دندان می شوند ایجاد شود. به دلیل از بین رفتن خونرسانی به داخل دندان، دندانهای پر شده میتوانند ترد و در برابر شکستگی آسیب پذیر شوند. همچنین دندان پر شده ممکن است رنگ تیره تری داشته باشد. در حالی که بسیاری از دندانپزشکان برای جلوگیری از شکستگی و بهبود زیبایی، نصب یک روکش دندان پوشش دهنده کامل را توصیه میکنند.
عفونتهای باقیمانده پس از درمان کانال ریشه
حقیقت این است که روشهای درمان کانال ریشه مبتنی بر ساده سازی بیش از حد آناتومی موجود در سیستم پالپ میان دندانی است. اغلب بیش از یک کانال پالپ دندانی بزرگ وجود دارد اما شبکهای از کانالهای کوچک تر وجود دارد که در چندین سطح حرکت میکنند، شبیه به سیستم ریشه ای یک درخت.
غالباً این سیستم های میکروکانال، عفونتهای باقیمانده را که در طی مراحل روت کانال مورد بررسی قرار نمیگیرند، پنهان می کنند. حتی توسط متخصصان آندودنتیست با استفاده از میکروسکوپ نیز دیده نمیشود. اما در فرآیند عصب کشی دندان با لیزر این مشکلات وجود ندارد.
عفونت باقی مانده قبل از اینکه به قسمت های دیگر بدن از طریق جریان خون وارد شود. در داخل دندان باقی میماند. اندودنتیکس سنتی از درمانهای آنتی بیوتیکی و یک کرم مبتنی بر استروئید استفاده میکند که متأسفانه فقط تعداد کمی از طیف میکروبی را از بین میبرد در حالیکه در درمان ریشه دندان با لیزر این رویه کاملاً متفاوت است.
چالش محققان دندانپزشکی همچنان این موضوع است که چگونه میتوان عفونتهای باقیمانده را بدون به خطر انداختن سیستم ایمنی بدن و حفظ ساختار دندان از بین برد. این کار نیازمند تکنیکی است که تمام سیستم پالپ درون دندان را حذف کرده و به طور همزمان همه میکرو ارگانیسم های بیماری زا را از بین ببرد. سیستم داخلی پیچیده پالپ، رباط پریودنتال و استخوان مجاور آن، همگی باید استریل شوند. تا حفره ها با ماده جامد و زیست سازگار پر شوند، در این میان عصب کشی دندان با لیزر یکی از بهترین گزینه های درمانی است.
معرفی دندانپزشکی لیزری
دندانپزشکی لیزری به کاربرد تکنولوژی لیزر در انجام انواع مختلفی از روشهای دندانپزشکی اشاره میکند. به لطف استفاده از لیزر، دندانپزشکان قادر خواهند بود بافتهای سخت و بافت های نرم دهان را بدون لوازم جراحی و یا مته های سنتی درمان کنند. لیزرهای دندانپزشکی مورد استفاده، دارای درجه بالایی از دقت و ایمنی است و انجام کلیه درمان های دندانپزشکی مانند عصب کشی دندان را آسان نمودهاند.
مراحل عصب کشی دندان با لیزر
در طول درمان، از یک مته لیزری برای دسترسی به محفظه پالپ دندان استفاده می شود. این مته لیزر اجازه حذف دقیق تر ساختار دندان آسیبب دیده را میدهد و باعث اصطحکاک کمتر در هنگام استفاده میشود.
پس از دسترسی به محفظه پالپ، دندانپزشک پالپ دندانی بیمار را خارج میکند. سپس از یک لیزر بافت نرم برای کمک به استریل کردن ساختار دندان استفاده میشود. از محفظه گرفته تا لولههای دندانی که به مرکز دندان منتهی میشوند. سپس محفظه توخالی با یک ماده خنثی پر میشود و دندان پوشیده میشود.
میزان موفقیت عصب کشی با لیزر
جراحی ریشه دندان توسط لیزر تکنیکی است که نسبت به فرآیندهای قدیمی عصب کشی نتایج بهتر و پایدارتری را ارائه میدهد. در صورتی که عصب کشی توسط دندانپزشکی حاذق و با رعایت استانداردهای لازم صورت پذیرد. درمان نتیجه بخش خواهد بود. تنها در صورت بروز پوسیدگی مجدد در دندان، آسیب رسیدن به بافت دندان و یا بروز عفونت لازم است مجدداً پروسه درمان ادامه پیدا کند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر
تعداد جلسات درمانی و هزینه ها
بسیاری از بیماران تمایل دارند به دلایلی چون اشتغال از تعداد جلسات درمانی برای رسیدن به نتیجه مطلوب آگاه شوند. تعداد جلسات و قیمت های عصب کشی دندان با لیزر با توجه به مواردی چون تعداد کانال های دندان، عمق آسیب دندان، میزان پوسیدگی و سابقه عصب کشی به روشهای دیگر تعیین میشود.
میزان ماندگاری درمان ریشه با لیزر
ماندگاری و دوام دندان پس از عصب کشی دندان با لیزر به عوامل متعددی بستگی دارد. مهمترین آنها حفظ مناسب ساختار دندان با درمانهای جانبی چون کراون و حفظ بهداشت دهان و دندان است.
توجه :
این مطلب توسط ادمین سایت جراحی لثه با لیزر ، مدیریت و منتشر شد.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
درمان علل و علائم حساسیت دندان با لیزر