بررسی روشهای مختلف جراحی بیماری لثه
انوع جراحی دندانی که انجام میشود به نوع و شدت بیماری لثه بستگی دارد. در این مقاله سایت دکتر حسین برجیان لیزر دندانپزشکی اصفهان روشهای مختلف جراحی بیماری لثه را مورد بررسی قرار می دهیم.
قبل از جراحی، یک جراح دندانپزشک ممکن است لثهها را عمیقا پاک کند. یک روش شناخته شده به عنوان اسکیلینگ عمیق (جرم گیری عمیق) میتواند جرم و باکتریها را از دندانها و لثهها حذف کند. روش دیگر که به عنوان روت پلنینگ شناخته میشود میتواند سطوح ریشههای دندان را صاف کند که به معنی این است که فضاهای کمتری برای جرم و باکتری برای ایجاد شدن وجود دارد. این روش همچنین هر نوع جرمی را که روی ریشه است، حذف میکند. دیپ اسکیلینگ و روت پلنینگ معمولا هم زمان رخ میدهد.
درمان های قابل انجام بوسیله جراحی لثه
بیماریهای لثه همچون ژنژیویت و پریودنتیت نیز نیازمند درمان جراحی هستند. ژنژیویت یک شکل خفیف از بیماری لثه است که میتواند موجب قرمزی لثه، تورم و خونریزی شود. اغلب اوقات، ژنژیویت به دلیل بهداشت ضعیف دهان، پلاک و رسوب در دهان است. درمان تخصصی میتواند این مشکل را رفع کند.
پریودنتیت یک نوع شدید از بیماری لثه است که بدتر شده و پیشرفته شده باشد، که منجر به پاسخ التهابی میشود که بافتها و استخوان را تخریب میکند. در طول این فرایند التهاب لثه شروع به جدا شدن از دندان میکند. این موجب می شود فضاهایی به نام پاکتها افزایش یابند که به نوبه خود سبب تداخل باکتریها و ایجاد عفونت میشود. در نتیجه، از دست دادن و صدمه استخوان میتواند بوجود آید.
جراحی فلپ
جراحی فلپ بخصوص برای افرادی که رسوبات ته نشین شده در پاکتهای عمیق دارند، مفید است. این روش شامل بلند کردن لثهها از روی دندانها برای برداشتن رسوبهای دندان است. پس از اینکه جراح ناحیه را تمیز کرد و رسوب را حذف کرد، لثهها را در محل خود قرار میدهد تا در اطراف دندان قرار بگیرد. گاهی اوقات استخوان ممکن است در طی این روش تغییر شکل دهد.
جراحی فلپ پریودنتال تکنیکی است که در آن جراح با هنرمندی، پاکت پریودنتال را با درمان جراحی و جراحی پلاستیک ترمیم می کند. “پاکت” نتیجه نهایی التهاب و عفونت است که باعث از دست رفتن چسبندگی بافت به دندان می شود و یکی از پیامدهای شایع بیماری پریودنتال(لثه) است.اگر عمق پاکت پریودنتال در اطراف دندان بیش از ۵ میلیمتر باشد از جراحی فلپ لثه برای کاهش عمق این پاکتها استفاده می شود . برای درمان بیماری پریودنتیت پیشرفته باید از این روش درمانی استفاده کرد.
پیوند استخوان
هنگامی که استخوانی که ریشه دندان را احاطه کرده است آسیب دیده یا تخریب شده باشد، شخص نیازمند پیوند استخوان است. این روش شامل تعویض استخوان آسیب دیده با استخوان جدید است. این استخوان ممکن است استخوان شخص باشد یا استخوان مصنوعی یا استخوان اهدایی باشد. هدف از پیوند استخوان نگهداشتن دندانها در محل و کمک به رشد دوباره آنها است.
بازسازی بافت
در طی این روش، یک جراح دندان یک قطعه کوچک از مواد تور مانند را بین استخوان و بافت لثه قرار میدهد. این ماده مانع از رشد لثه درون فضایی میشوند که باید محل استخوان باشد و به استخوان و بافت همبند اجازه رشد مجدد میدهد.
پیوند بافت
یک خط لثه به نام خط لثه تحلیل رفته بوسیله بافت لثه ایجاد میشود و ممکن است نیازمند پیوند بافت نرم باشد تا خطر آسیب بیشتر را کاهش دهد. در طی این روش، یک جراح دندان معمولا بافت را از یک قسمت بدن جدا میکند و مجددا آن را به ناحیهای که لثه تحلیل رفته است، متصل میکند. این بافت اغلب از سقف دهان به دست میآید. پیوند بافت نه تنها خطر ابتلا به آسیب بیشتر را کاهش میدهد بلکه هر ریشه آسیب دیده را هم پوشش میدهد.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان لیزر دندانپزشکی اصفهان
سایر گزینههای درمان بیماری لثه:
لیزر درمانی:
اگر چه هیچکدام از شواهد موجود به طور کامل از درمان لیزر حمایت نمیکند بعضی از دندانپزشکان از آن برای کاهش اندازه پاکتها استفاده میکنند و بافت همبند آسیب دیده را بازسازی میکنند.
پروتیئنهای تحریک کننده بافت:
این روش شامل استفاده از ژل حاوی پروتئین برای تحریک رشد استخوان و بافت است.
توجه :
این مطلب توسط ادمین سایت لیزر دندانپزشکی اصفهان ، مدیریت و منتشر شد.