ترمیم دندان با لیزر بهترین روش رفع پوسیدگی

پوسیدگی دندان را به طور مختصر می‌توان دندان فاسد شده توصیف کرد. به همین خاطر درمان پوسیدگی‌ها بسیار اهمیت دارد. زیرا اگر پوسیدگی دندان درمان نشود احتمال گسترش آن وجود دارد. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر رفع پوسیدگی و ترمیم دندان با لیزر را مورد بررسی قرار می دهیم.

قبل از درمان پوسیدگی دندان ابتدا باید مکان دقیق آن مشخص شود. یک دندانپزشک از روشهای مختلفی برای شناسایی دندان‌های فاسد استفاده می‌کند. آنها از درد یا حساسیت شدید بیمار در نقطه خاصی استفاده می‌کنند. با معاینه دقیق به دنبال نقطه پوسیدگی می‌گردند. از ابزار دندانپزشکی برای کشف نقاط فاسد استفاده می‌کنند یا از عکسبرداری برای تشخیص میزان پوسیدگی استفاده می‌کنند.

رفع پوسیدگی و ترمیم دندان در روش سنتی

پس از تعیین موقعیت دقیق پوسیدگی دندان نوبت مراحل مختلف درمان است.

فلوراید درمانی

در اولین مرحله و هنگام شناسایی زودهنگام پوسیدگی دندان می‌توان از فلوراید استفاده نمود. فلوراید برای تقویت دندان و ایجاد مانع در برابر پوسیدگی می‌تواند مؤثر باشد.

پر کردن دندان

مرحله بعدی که برای اغلب افراد به کار می‌رود پر کردن دندان است. در این روش از مواد مخصوصی برای پر کردن حفره‌ای که به خاطر پوسیدگی دندان ایجاد شده استفاده می‌شود.

روکش دندان

همانطور که از عنوان مشخص است در این روش روکشی مصنوعی جایگزین تاج آسیب دیده دندان می‌شود. ابتدا پوسیدگی دندان برداشته می‌شود و سپس برای محافظت از اجزای باقی مانده دندان، روکشی از مواد مصنوعی مستحکم بر روی آن قرار می‌گیرد.

درمان ریشه

این اقدام آخرین مرحله برای محافظت از دندان پوسیده است. این روش زمانی به کار می‌رود که پوسیدگی به ریشه دندان رسیده باشد. در این شرایط اگر عفونتی نیز وجود داشته باشد ابتدا بیمار باید دارو مصرف کند. پس از آن پوسیدگی و ریشه دندان خارج شده و دندان پر می‌شود.

در نهایت اگر پوسیدگی به حدی گسترده باشد که امکان حفظ دندان نباشد، دندان کشیده شده و دندانی مصنوعی جایگزین آن می‌شود.

عوارض و معایب درمان لثه با لیزر | جراحی لثه با لیزر

رفع پوسیدگی و ترمیم دندان با لیزر

یکی از آزاردهنده‌ترین قسمت‌های ترمیم پوسیدگی دندان برداشتن پوسیدگی با مته مخصوص است. تقریباً همه از مته دندانپزشکی وحشت دارند. واقعاً این ابزار شبیه ابزاری است که در فیلم‌های وحشتناک به کار می‌رود. در حالی که تزریق و بکارگیری مته بدترین بخش درمان پوسیدگی دندان در دندانپزشکی سنّتی است در دندانپزشکی با لیزر کاملاً دلپذیر است.

در دندانپزشکی با لیزر خبری از تزریق و مته نیست. این در حالی است که اشعه‌های لیزر بسیار دقیق‌تر از ابزاری مانند مته هستند و در نتیجه مراقبت از دندان‌ها نیز در این روش بهتر صورت می‌گیرد. علاوه بر آن، دندانپزشکی با لیزر نیاز به بیهوشی ندارد و در نتیجه این روش مقرون به صرفه، تقریباً بدون درد و بسیار سریع‌تر است. در نتیجه دندانپزشکی با لیزر به دلایل مختلف بسیار مؤثر و جذاب است.

عوارض جانبی استفاده از لیزر بسیاری از مردم تصور می‌کنند دندانپزشکی با لیزر عوارض جانبی خواهد داشت. البته عوارض جانبی لیزر درمانی حقیقت دارد ولی این عوارض منفی نیستند. در حقیقت دندانپزشکی با لیزر از دندانپزشکی سنتی ایمن‌تر است. ما اخیراً مطلبی در مورد عوارض جانبی استفاده از لیزر درمانی در دندانپزشکی منتشر کردیم. در این مطلب برخی عوارض شامل احتمال آسیب دیدن لثه‌ها یا پالپ دندان مطرح شده بود. نکته قابل توجه این است که احتمال وقوع چنین عوارضی در دندانپزشکی سنتی بسیار بیشتر از دندانپزشکی با لیزر است.

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر

نحوه تشخیص پوسیدگی دندان با لیزر

لیزر با اصل بازتاب موج نور حفره های داخل دندان را کشف می کند. یک دندان سالم به نور اجازه عبور می دهد. در صورت وجود حفره نور منعکس می شود. میزان بازتاب نور کمک می کند تا اندازه حفره تخمین زده شود.

موفقیت در تشخیص پوسیدگی های پنهان با لیزر با نرخ 90 درصد

یکی از مزایای شگفت انگیز تشخیص و ترمیم پوسیدگی دندان با لیزر توانایی آن در تشخیص پوسیدگی های پنهان داخل مینای دندان است. پوسیدگی های خارجی به راحتی قابل تشخیص است، اما حفره های داخلی اغلب از دید پنهان می شوند، مگر اینکه به اندازه کافی بزرگ باشند. اما در مورد لیزر چنین اشتباهی رخ نمی دهد.

توجه :

این مطلب توسط ادمین سایت جراحی لثه با لیزر ، مدیریت و منتشر شد.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

دلایل بروز خونریزی در لثه

عوامل خونریزی لثه در کودکان

مزیت درمان خونریزی لثه با لیزر

سوالی دارید? چت در واتساپ