بررسی راه های درمان انواع تیرگی لثه

این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر راه های درمان انواع تیرگی لثه را مورد بررسی قرار می دهد.

تعریف هایپرپیگمنتیشن

هایپرپیگمنتیشن زمانی به وجود می آید که ملانین ، که یک ماده شیمیایی طبیعی در بدن است ، به وفور یافت شود.اگرچه هیچ ارتباطی بین هایپرپیگمنتیشن و هرگونه بیماری جدی وجود ندارد ، اما در هنگام صحبت کردن یا لبخند زدن ، لثه تیره و یا تغییرات رنگدانه قابل مشاهده است ، این ممکن است باعث احساس ناخوشایندی برای شخص شود.

دلایل تیرگی لثه (سیاه، بنفش و قهوه ای)

  • لکه سیاه لثه در مجاورت دندان
  • ملانین
  • سیگار کشیدن
  • دارو
  • خال کوبی آمالگام
  • لثه های زخم نکروز کننده حاد
  • بیماری آدیسون
  • سندرم پوتز- جگرز

ملانین چیست؟

ملانین مسئول ایجاد سایه های مختلف رنگ در بدن است. به پوست ، چشم و مو رنگ می بخشد. علاوه بر این ، ملانین ماده شیمیایی است که باعث ایجاد تیره تر شدن پوست ، کک و مک و لثه های تیره می شود. همانطور که رنگ پوست متفاوت است ، رنگ لثه نیز متفاوت است. با این حال ، اغلب اوقات ، به دلیل نوعی تحریک کننده ، تیرگی بافت لثه رخ می دهد: به عنوان مثال ، هنگامی که پوست در معرض اشعه ماورا بنفش مضر خورشید قرار می گیرد ، شروع به تیرگی می کند تا از خودش محافظت کند.

درمان سیاهی لثه با لیزر (Laser Gum Depigmentation)

روشی است که در آن به آرامی بوسیله نور تابانده شده لیزر برای روشن تر کردن رنگ تیره استفاده میشود. لثه ها در طی این روش می توانند از یک رنگ قهوه ای یا سیاه بسیار تیره به یک رنگ صورتی بسیار زنده تبدیل شوند.

نحوه برطرف کردن مشکل تیرگی لثه با لیزر

برخی لکه های روی لثه به خاطر ایجاد رنگدانه (و یا ملانین) روی بافت لثه به وجود می آیند. وجود این لکه ها نگران کننده نیست. این لکه ها مانند کک و مک هستند که به جای پوست روی لثه ایجاد شده اند. اما این مشکل باعث میشود تا لثه های سالم، ناسالم به نظر برسند و روی زیبایی لبخند تاثیر منفی میگذارد. به همین دلیل برخی افراد تمایل دارند تا این لکه ها را از بین ببرند. میتوان به کمک لیزر و تنها در یک جلسه ی درمانی، این ملانین های روی لثه را به سرعت و بدون درد از بین برد. (به این پروسه از بین بردن رنگدانه های لثه میگویند). دوره ی نقاهت این درمان نیز بسیار کوتاه است.

سفید کردن لثه و از بین بردن رنگدانه های لثه

گاهی لکه های روی لثه ارثی هستند. اشخاصی که پوست تیره تری دارند بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این لکه ها هستند و لثه های تیره تری هم دارند. میتوان گفت رنگدانه ها برای افراد سبزه تر، تیره تر است. اشخاصی که به این مشکل دچار هستند تمایل زیادی به از بین بردن لکه ها و سفید کردن لثه دارند. درمان با لیزر میتواند لکه ها را از بین برده و یا آنها را سفید کند.

بلیچینگ لثه

بلیچینگ لثه میتواند به شما در تغییر رنگ و یا بهبود رنگ لثه ها کمک کند. این تکنیک با تزریق ژل سفید کننده به بخش نرم لثه به منظور سفید کردن لثه، انجام میپذیرد. در طی انجام این پروسه و برای جلوگیری از درد، لثه های فرد بی حس میشوند. پس از تزریق ژل و سفید شدن لثه ها، ژل به همراه باقیمانده ی ملانین به کمک یک پولیش مخصوص از لثه خارج میشود.

جراحی دهان ، فک و صورت با لیزر | لیزر دندان اصفهان

از بین بردن لکه های تیره روی لثه ناشی از سیگار کشیدن

همگی میدانیم که سیگار کشیدن سبب تیره شدن لثه ها میشود. به این مشکل “ملانوز افراد سیگاری” میگویند. این مشکل گاهی، و نه همیشه، با ترک سیگار از بین میرود. ترک سیگار اولین گام برای داشتن لثه های سالم و در نتیجه سلامت دهان و دندان است. البته که “ملانوز افراد سیگاری” را میتوان به کمک لیزر، به راحتی و بدون درد از بین برد.

لکه های تیره ی روی لثه ناشی از مصرف دارو

برخی از داروها عامل به وجود آمدن لکه های تیره روی لثه هستند. این داروها شامل داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، داروهای ضد مالاریا و مینوسایکلین (آنتی بیوتیک) است. این مشکل گاهی، و نه همیشه، با قطع مصرف داروها از بین میرود. در برخی موارد، بیمار باید به مدت طولانی و یا همیشگی دارو را مصرف کند. به همین دلیل میتوان به کمک لیزر، لکه ها را از بین برد و به حال روحی بیمار نیز کمک کرد.

پر کردن یا تاج / تتوی آمالگام

تتوی آمالگام به خاطر پر کردن دندان با مواد تیره، روی لثه ایجاد میشود. به هنگامی که مقداری ماده ی تیره زیر لثه میرود، باعث تیره شدن لثه میشود (این تیرگی شبیه به تتو است). این مشکل را نمیتوان یک مشکل حاد تلقی کرد اما باز هم باعث آزار بسیاری از افراد است. لیزر میتواند در از بین بردن این تتو کمک کننده باشد.

سفید کردن لثه در منزل! آری یا نه؟

بسیاری از روش های سفید کردن لثه را میتوان در خانه امتحان کرد. کیت ها و خمیر دندان های سفید کننده ی زیادی در بازار موجود هستند که به سفید کردن لثه و از بین بردن لکه ها کمک میکنند. این روش ها تاثیر لیزر را ندارند اما پس از استفاده ی مداوم لثه ها را تا حد زیادی سفید میکنند. اگر تمایل به انجام این روش ها دارید باید حواستان به تعداد دفعات تکرار آنها نیز باشد، به دلیل اینکه انجام بیش از حد آنها ممکن است به بافت نرم لثه آسیب برساند.

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص جراحی لثه با لیزر

مقایسه درمان با لیزر با بلیچینگ

گاهی روش های بلیچینگ برای سفید کردن لثه و از بین بردن لکه ها به کار گرفته میشوند. با اینکه بلیچینگ باعث سفید شدن لثه میشود اما چون روی ناحیه ی بزرگتری نسبت به ناحیه ی تیره انجام میشود، میتواند به بافت لثه آسیب برساند. اما لیزر فقط روی ناحیه ی تیره انجام شده و آن ناحیه را روشن میکند. به همچنین، بلیچینگ زمانبر بوده و تاثیر آن در طولانی مدت مشخص میشود اما لیزر سریع و بدون درد انجام گرفته و دوره ی نقاهت کوتاهی هم دارد.

علت سیاه شدن لثه بعد از روکش دندان

امکان دارد تاج دندان از پرسلن ساخته و به یک قطعه فلزی متصل باشد. تیرگی که اطراف دندان مشاهده میشود بدلیل نوری است که از دندان طبیعی عبور می کند و نمیتواند از تاج فلزی عبور کند. این امر باعث تیره به نظر آمدن قسمت اتصال پرسلن میشود. این مشکل با استفاده از تاج های سرامیکی رخ نمیدهد.

توجه :

این مطلب توسط ادمین سایت جراحی لثه با لیزر ، مدیریت و منتشر شد.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

فرنکتومی لینگوال زبان با لیزر برای ارتودنسی

مزایای جراحی بافت نرم دندان با انواع لیزر

جراحی دهان ، فک و صورت با لیزر

 

سوالی دارید? چت در واتساپ