پیوند استخوان اتوژن

در پیوند اتوژن که به آن اتوگرفت نیز می‌گویند، از استخوان‌های خود فرد استفاده می‌شود.

استخوان‌ها معمولاً از چانه، فک، ساق پا، هیپ و جمجمه بدست می‌آیند. مزیت این روش پیوند این است که ماده پیوندی یک استخوان زنده بوده و شامل عناصر سلولی زنده‌ای است که باعث افزایش رشد استخوان می‌شوند. با این وجود عیب این روش پیوند آن است که به یک مرحله جراحی اضافه برای خارج سازی استخوان از بدن فرد احتیاج دارد. پیوند استخوان آلوژن در پیوند آلوژن یا آلوگرفت از استخوان جسد فرد دیگری استفاده می‌شود.

مراحل پیوند استخوان اتوژن

در ابتدا دندانپزشک متخصص ناحیه آسیب دیده و وضعیت عمومی دندان و لثه را مورد بررسی قرار می‌دهد. اگر بیماری پریودنتال وجود داشته باشد یا دندان‌ها در شرایط بدی باشند، بیمار کاندید مناسبی برای انجام پیوند استخوان خواهد بود. همچنین دندانپزشک با استفاده از رادیوگرافی پانورکس ارزیابی دقیقی از عمق و عرض استخوان موجود می‌کند.

گاهی از سی‌تی‌اسکن به منظور بررسی بیشتر استفاده می‌شود. بر اساس نتایج، دندانپزشک ممکن است ناحیه‌ای را بی‌حس کند و لثه را بررسی نماید تا تشخیص دهد که به چه مقدار و چه نوعی از استخوان احتیاج است. هدف از این جراحی، وادار کردن بدن برای بازسازی استخوان و ساختارهای متصل کننده دندان به استخوان فک است

بعد از جراحی به بیمار مسکن داده می‌شود. بیمار می‌بایست طبق دستور دندانپزشک داروها را مصرف کند. تمیز نگه داشتن دندان‌ها بعد از درمان بسیار مهم است. این بدان معناست که بیمار باید در نیمه جراحی نشده دندان از مسواک و نخ دندان استفاده کند.

پیوند استخوان اتوژن | لیزر دندانپزشکی اصفهان - 
طرح لبخند اصفهان

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص لیزر دندانپزشکی اصفهان

 

اگر بانداژ و پک برای بیمار استفاده نشده باشد، بیمار می‌تواند برای جلوگیری از تشکیل پلاک در منطقه، از مسواک استفاده کند. به طور کلی شستشوی دندان به وسیله کلرهگزیدین بعد از جراحی توصیه می‌شود. این محلول پلاک‌ها را حذف نمی‌کند اما باعث کاهش رشد پلاک با از بین بردن میکروب‌ها می‌شود. بیمار ممکن است بعد از جراحی دچار تورم شود که با گذاشتن یخ در ناحیه می‌تواند این تورم را کاهش دهد.

آنتی‌بیوتیک نیز برای جلوگیری از عفونت تجویز می‌گردد. بیمار باید طبق دستورالعمل‌ها عمل کند و هفت تا ده روز بعد از عمل به متخصص مراجعه نماید. پس از عمل جراحی، متخصص پریودنتولوژی بیمار را تحت نظر قرار می‌دهد. دندانپزشک متخصص چند هفته پس از عمل جراحی بیمار را معاینه می‌کند. در صورتی که بیمار طی شش هفته بعد از جراحی دچار خونریزی، درد و تورم شدید شود باید با متخصص تماس بگیرد چون این علائم می‌تواند نشانه‌هایی از عفونت بعد از جراحی باشد.


مطالب مرتبط:

نمونه درمان پوسیدگی شدید زیرلثه ای و استخوان از سمت کام

اصلاح طرح لبخند با جراحی فک و صورت

سوالی دارید? چت در واتساپ