در چه مواقعی لیفت لثه نیاز است؟
لیفت لثه یا کانتورینگ لثه چیست؟
به محل پیوستن لثه و دندانها خط لثه (gum line) گفته میشود، گاهی اوقات به دلایل مختلفی مثل بیماریها، ژنتیک و …. خط لثه ساختار متقارن و اصولی نداشته و همین موضوع منجر به شگل گیری یک ظاهر نه چندان دوست داشتنی در ساختار دندانها میشود و این مشکل با کاهش زیبایی دندانها روی چهره و اعتماد به نفس بیمار نیز تاثیر منفی میگذارد.
در عمل جراحی لیفت لثه یا عمل لثه (gingivectomy) دندانپزشک پس از انجام معاینات لازم و بررسی دقیق هدف درمان که میتواند کاملا پزشکی و درمانی و یا حتی زیبایی باشد با روشهای مختلفی مثل جراحی یا لیزر اقدام به برداشتن بافت اضافی لثه روی دندان میکند که در اصطلاح دندانپزشکی به این پروسه درمانی، لیفت لثه یا کانتورینگ لثه گفته میشود.
در چه مواقعی لیفت لثه نیاز است؟
لیفت لثه یا کانتورینگ لثه را میتوان جزو روشهای درمانی فوق العاده خاص در دندانپزشکی به حساب آورد که علاوه بر داشتن فواید درمانی و پزشکی میتوان از آن برای اهداف بهبود زیبایی و ایجاد لبخندی جذابتر فارغ از مشکلات پزشکی و دندانی استفاده کرد.
-
لبخند لثهای
گاهی اوقات به دلیل مشکلات ژنتیکی یا درگیر شدن با بیماریهای لثهای و … لثه فرد به هنگام لبخند زدن بیشتر از حد نرمال نمایش داده میشود. که این اتفاق میتواند تاثیر به شدت منفی روی زیبایی چهره و اعتماد به نفس بیمار بگذارد. در این شرایط میتوان از لیفت لثه برای تغییر ساختار بافت لثه روی دندان کمک گرفته تا لبخند بیمار، حالت طبیعی خود را داشته باشد.
-
عقب رفتن لثهها
عقب رفتن لثهها نیز یکی از رایجترین مشکلات دندانپزشکی است که ممکن است هر کسی به دلایل ژنیتکی یا سبک زندگی و عادات غلط با آن درگیر شود، به کمک لیفت لثه یا کانتورینگ لثه میتوان مشکل عقب رفتن لثهها را نیز حل کرد و با تغییر ساختار بافت لثه، حالت بیرونی نرمالی برای پیوند لثه و دندانها برای بیمار ایجاد کرد.
-
زیاد بودن بافت لثه
زیاد بودن بافت لثه یکی از رایجترین مشکلات دندانپزشکی است که این روزها بیماران متعددی با آن درگیر هستند. در این عارضه میزان تراکم و وسعت بافت لثه بیمار، بیشتر از حالت نرمال است که این شرایط میتواند بیمار را در معرض ابتلا به انواع بیماریهای دندان و لثه و عفونتهای حاد و … قرار دهد.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص طرح لبخند اصفهان
کاربردهای لیفت لثه چیست؟
به صورت کلی مزایای لیفت لثه در دو موضوع اصلی یعنی کاربردهای درمانی و زیبایی خلاصه میشود. گاهی اوقات درمانجویان تنها برای بهبود ظاهری وضعیت لثه و دندانهای خود برای انجام لیفت لثه یا کانتورینگ لثه اقدام میکنند. اما گاهی وقتها لیفت لثه با دستور دندانپزشک با اهداف درمانی صورت میگیرد البته گاهی ممکن است لیفت لثه به صورت همزمان برای تحقق هر دو این اهداف، انجام شود.
در مواقعی که بافت اضافه لثه که در اصطلاح به آن جنجیوا گفته میشود محلی برای رشد و گسترش عفونت و باکتریها شده باشد از جراحی لیفت لثه برای برداشتن بافت اضافه و خلاص شدن بیمار از شر عفونت و بیماریهای لثه استفاده میشود. که در دنیای دندانپزشکی به این روش لیفت لثه با هدف درمانی جنجیوکتومی (gingivectomy) گفته میشود.
-
زیبایی بخشیدن به چهره
همانطور که پیشتر گفتیم لیفت لثه یا کانتورینگ با اهداف درمانی و زیبایی فارغ از درگیر بودن با مشکلات دندانپزشکی نیز انجام میشود. در این شیوه از پیاده سازی کانتورینگ لثه با توجه به شرایط بافت لثه و ساختار استخوان فک و دندانهای بیمار، بافت لثه بیمار دچار تغییر میشود تا در نهایت فرم ساختار لثه و دندانهای بیمار حالت بهتری داشته باشند. به جراحی لیفت لثه با هدف تغییر ساختار بافت لثه برای افزایش زیبایی جنجیوپلاستی (gingivoplasty) گفته میشود.
مطالعه بیشتر: