درمان اختلال مفصل گیجگاهی فکی
مفصل گیجگاهی
یک مفصل پیچیده است که مسئولیت حفظ توازن در بسیاری از فعالیتهای ناحیه صورت را بر عهده دارد. اصطلاح ناهنجاری یا مشکل در مفصل گیجگاهی به معنی یک عملکرد نامناسب در این مفصل است که با درد عصبی عضلانی در ناحیه سر یا گردن همراه است.
درمان این مشکل از طریق هر دوی موارد تغییر در ساختارهای خاص عملکرد (درمانهای ارتودنسی) و نیز بازیابی وضعیت عادی عملکرد مفصل در ارتباط با فعالیتهای آن (درمانهای توانبخشی) امکانپذیر است.
بهاینترتیب درمان مشکلات مفصل گیجگاهی از طریق درمانهای زیر امکانپذیر میباشد:
- کاهش درد و ریلکس کردن مفصل در مرحله اول
- درمانهای ارتودنسی و دندانپزشکی
- برنامه توانبخشی شامل توانبخشی قابلیت حرکتی آرواره و وضعیت قرارگیری آن. که به همراه روشهای مدیریت درد همچون لیزر تراپی، مگنت تراپی، الکترو تراپی محلهای دردناک و درمان عضله در نقاط حساس مورداستفاده قرار میگیرد. علاوهبر این طب سوزنی و ماساژ نیز میتواند نقش مؤثر در این رابطه داشته باشد.
-
درمان با MLS
لیزردرمانی با دستگاه MLS یک روش انقلابی برای مدیریت درد در ناحیه فک، گردن درد و سردرد میباشد. لیزر درمانی با دستگاه MLS یکی از روشهای درمان پذیرفتهشده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا است و یک روش درمانی غیرتهاجمی، قوی و بدون درد میباشد که میتواند نتایج ماندگار و بلندمدت برای فرد به همراه داشته باشد. این روش درمانی به افراد کمک میکند بلافاصله از درد مزمن و سردرد رهایی پیدا کنند. همچنین این روش علاوه بر کاهش درد بیمار باعث کاهش التهاب و ورم ایجادشده درنتیجه مشکلات و ناهنجاریهای مفصل گیجگاهی میشود.
در این درمان از دو نوع انرژی نوری استفاده میشود که یکی از آنها برای درمان درد و دیگری برای درمان التهاب مفید است. این انرژی میتواند بهعنوان یک منبع سوختی برای سلولهای بدن عمل کرده و به آنها کمک کند اندورفین (مسکن طبیعی درد در بدن انسان) لازم را تولید کرده و از فرآیند ضدالتهاب طبیعی بدن برای از بین بردن مشکل استفاده کنند. این انرژی نوری همچنین جریان خون را به نقاط تحت درمان افزایش میدهد و بهاینترتیب منجر به تسریع فرآیند بهبود فرد میشود.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان مرکز لیزر دندانپزشکی اصفهان
چه تعداد جلسه درمانی در این حالت موردنیاز است؟
در عمل نیازهای درمانی هر بیمار با توجه به میزان ناراحتی ایجادشده در محل مفصل و عضلات وی متفاوت از سایرین میباشد. بههرحال، در اکثر موارد افراد بیمار کاهش زیاد در درد و ناراحتی خود را با گذشت 2 یا 3 جلسه درمانی با از بین رفتن التهاب ایجاد شده در محل مفصل احساس خواهند کرد. بااینوجود، بهمنظور بهبودی کامل نقاط آسیبدیده با روش لیزر درمانی لازم است از یک برنامه درمانی تشکیلشده از 6 تا 12 جلسه برای هر بیمار استفاده شود. بدیهی است تکمیل نشدن این دوره درمانی باعث میشود بدن بهطور کامل درماننشده و همواره احتمال بازگشت درد در آینده وجود خواهد داشت. با توجه به اینکه طول مدت درمان در این حالت فقط حدود 5 تا 10 دقیقه است، افراد بیمار میتوانند از این جلسات درمانی حتی در مدت زمان استراحت خود برای صرف نهار نیز استفاده کنند.
صفحه ی دکتر حسین برجیان-طرح لبخند اصفهان را در سایت کلینیک 24 مشاهده کنید.
مطالعه بیشتر: