درمان لیکن پلان دهانی

از آنجا که علت دقیق بیماری لیکن پلان نامشخص است، درمان پیشگیری کننده‌ای برای آن وجود ندارد.

بلکه درمان بیماری با هدف برطرف کردن علائم درد و سوزش و بهبودی زخم‌های دهانی و حذف علائم می‌باشد. چندین روش درمانی برای بیماری لیکن پلان دهانی وجود دارد.

  • درمان دارویی لیکن پلان

داروهایی مانند قرص‌های آنتی‌هیستامین، پردنیزولون ، سیکلوسپورین، تاکرولیموس، آزاتیوپرین و … به صورت موضعی و یا سیستمیک برای بیمار تحت نظر پزشک تجویز می‌شود. همچنین از پمادها و کرم‌های موضعی مانند فلوسینولون، کلوبتازول، تریامسینولون نیز می‌توان استفاده کرد. بسته به شدت ضایعات دهانی از ترکیبات استروئیدی به صورت موضعی( کرم و دهان‌شویه) و یا خوراکی استفاده می‌شود.

  • درمان لیکن پلان با تزریق داخل ضایعه

یکی دیگر از روش‌های درمانی مؤثر و سریع در زخم‌های دهانی لیکن پلان، تزریق ترکیبات استروئیدی مانند تریامسینولون استوناید مستقیماً داخل زخم می‌باشد که یک روش درمانی سریع و بسیار مؤثر در درمان زخم‌های مزمن و مقاوم لیکن پلان دهانی می‌باشد. نکتۀ قابل توجه این است که نحوۀ زدن این تزریق بسیار مهم است و حتماً باید با تشخیص صحیح در نواحی صحیح تزریق انجام شود وگرنه می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری داشته باشد. تزریق داخل ضایعه زخم‌های لیکن پلان دهانی، حتماً باید توسط متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت انجام گیرد و در صورتی که تزریق صحیح و حرفه‌ای انجام گیرد نتایج درمانی بسیار عالی است.

  • درمان لیکن پلان با لیزر (لیزر تراپی)

لیزر درمانی یکی از جدیدترین و مؤثرترین روش‌ها در درمان ضایعات دهانی لیکن پلان می‌باشد. از آنجا که نور لیزر خاصیت ضدالتهاب و تسکین دهنده دارد و اثر مستقیم بر سایتولیکن‌های التهابی می‌گذارد، یکی از روش‌های درمانی عالی در بهبود زخم‌های لیکن پلان دهانی می‌باشد.

 

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان متخصص طرح لبخند اصفهان

درمان لیکن پلان دهانی با لیزر

انتخاب طول موج مناسب لیزر، دوزیمتری مناسب ، توان و زمان صحیح نیاز به تجربۀ کافی پزشک در این زمینه می‌باشد. لیزر تراپی ضایعات دهانی لیکن پلان حتماً باید تحت نظر دندان‌پزشک متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت (بیماری‌های دهان و دندان) انجام شود. لیزر تراپی روشی کاملاً بدون درد و بدون عارضه می‌باشد و اصلاً نیاز به تزریق بی‌حسی نمی‌باشد و به صورت کاملاً سرپایی در مطب انجام می‌شود.

 

در مورادی که درمان لیزر با توان کم انجام می‌شود معمولاً نیاز به چندین جلسۀ منظم و متوالی جهت درمان زخم‌های دهان می‌باشد.
در مواقعی که پلاک سفید یک‌دست و چرمی وجود داشته باشد بهتر است که پلاک سفید برداشته شود چرا که ریسک بدخیمی در آینده وجود دارد. معمولاً درمان دارویی در پلاک سفید لیکن پلان، مؤثر نمی‌باشد و در این مواقع با استفاده از لیزر پرتوان و تنها در یک جلسه، پلاک سفید به طور کامل برداشته می‌شود. جراحی با لیزر بسیار ساده در محیط مطب بدون درد و خون‌ریزی و بدون نیاز به بخیه انجام می‌شود. معمولاً بیمار رضایت کامل از درمان خود دارد. نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک و دوران نقاهت و استراحت در منزل نیز وجود ندارد.

 


مطالب پیشنهادی:

درگیری پوستی در بیماری لیکن پلان

لیکن پلان دهانی چیست؟

سوالی دارید? چت در واتساپ