نمونه جراحی ضایعات تحریکی زیر دنچر با لیزر
در این مطلب از سایت مرکز تخصصی لیزر دندانپزشکی اصفهان نمونه جراحی ضایعات تحریکی زیر دنچر با لیزر را مطالعه و مشاهده می کنیم. بیمار به علت استفاده طولانی مدت ازدنچر (دندان مصنوعی کامل متحرک فک بالا) وعدم تطابق لازم سطح بافتی دنچر با ریج باقیمانده ی زیرین، درطول زمان دچار ضایعات تحریکی و ایجاد بافت اضافه شده بود وتوانایی استفاده ازدنچر را به علت درد و از دست رفتن ثبات و ساپورت دنچر، از دست داده بود. لهذا دچار سوء تغذیه ومشکلات گوارشی ومتابولیسم گشته بود و به علت کهولت سن و بیماری های زمینه ای متعدد، بیمار اندیکاسیون وپذیرش جراحی با تیغ وبخیه وخونریزی را نداشت. بیمار جهت حذف توده های تحریکی زیر دنچر به مرکز تخصصی لیزر دندانپزشکی نجم ارجاع داده شد.
جراحی با استفاده از لیزر Dual ِ 810 & 980 نانومتر پرتوان جهت دستیابی به خواص برش سطحی و جراحی بدون خونریزی (انعقاد خون درزمان برش) انجام گردید. تمامی توده های تحریکی با لیزرهای اینفرارد بدون تیغ وبخیه وخونریزی وبدون نیاز به پانسمان کوپک حذف گردید. و طبق پروتکل، جهت بررسی به ازمایشگاه پاتولوژی ارسال شد. تشخیص ضایعه ی تحریکی، تایید شد. این جراحی بدون عود وباکمترین میزان عوارض برای اکثریت توده های دهانی قابل انجام است.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان مرکز لیزر دندانپزشکی اصفهان
بهبود اولیه محل جراحی در دوتا سه هفته نخست به صورت تشکیل غشای سفید -خاکستری فیبرینو لکوسیتر میباشد. و بهبود نهایی پس از 8 تا 10 هفته (یعنی 2 تا 2ونیم ماه )پس از جراحی حاصل میشود. پس از 3 روز نخست پس از جراحی، میتوان از یک پروتز اینتریم جدید یا همان پروتز قبلی با افزودن تیشو کاندیشنر یا سافت لاینر، استفاده کرد که تا زمان هیلینگ نهایی محلزخم جراحی و ساخت پروتز جدید، بیمار فانکشن، تکلم و استتیک خود را از دست ندهد.
توجه :
- این مطلب توسط ادمین سایت لیزر دندانپزشکی اصفهان ، مدیریت و منتشر شده است.
نمونه های دیگر :
درمان آسیب عصبی ناشی از جراحی ایمپلنت با لیزر PBM